Sense bar

(Publicat a La Comarca el 21 de juny del 2024)

En molts pobles petits estan traient els bars, i això representa una pèrdua enorme per a les comunitats locals. El bar no és només un lloc on prendre una cervesa o un cafè; és un centre de reunions, de trobada, un lloc on es comparteixen notícies, alegries i tristeses.

La desaparició del bar deixa un buit difícil d’omplir. És un punt de trobada per a persones de totes les edats, un lloc on es generen vincles i es manté viva la vida social del poble. Sense el bar, els pobles es converteixen en llocs més solitaris, menys vius, on la comunitat perd part de la seva identitat.
Davant d’aquesta situació, és important buscar alternatives. Potser és hora que les autoritats locals i els propis habitants es plantegen com mantenir viu aquest espai tan important. Potser és qüestió de buscar noves fórmules, de reinventar el concepte de bar per adaptar-lo als nous temps, però sense perdre la seva essència com a centre de la vida comunitària.

La desaparició dels bars als pobles petits és una pèrdua que va més enllà de l’aspecte purament econòmic. És una pèrdua de cultura, de tradició, de l’essència mateixa del poble. I és responsabilitat de tots buscar la manera de preservar aquests espais i adaptar-los a les necessitats dels temps.

Vicent Pallarés.

Deixa un comentari