Com els crancs

(Publicat al Diario de Teruel, el dissabte 28 de desembre del 2013)

Els crancs caminen enrere, tot i que si els dónes mitja volta, caminant enrere van endavant. En aquest país, des de fa dos anys fem el mateix que els crancs, però no podem donar la mitja volta al govern del PP, no es deixarien, i a més, per la seua tendència natural, com una brúixola, s’hi tornarien a regirar per a seguir la mateixa direcció del principi. L’última prova és el projecte de llei de l’avortament que acaba d’aprovar el govern. Tan sols amb una signatura del ministre ultradretà Gallardón s’ha esborrat un dret de les dones que tants anys de lluita i reivindicacions havia costat. És que la llei de terminis aprovada pel govern de Zapatero obligava a les dones a avortar? Si els avortaments s’han reduït més del 5 per cent l’últim any, si els casos de complicacions post avortament, com és lògic, no s’han produït o han estat minses, si els professionals de la medecina no han expressat cap inconvenient, si la societat espanyola es sent còmoda amb aquesta llei de terminis, si la majoria dels països desenvolupats van en la mateixa direcció; per què i per a què aquesta desbaratada, retrògrada i farisaica llei? Gallardón actua com camina el cranc. No serà que Gallardón, Rajoy i tot el govern volen retenir el vot de l’extrema dreta i congraciar-se amb la Conferència Episcopal?

El PP dirà que han estat els seus principis morals els que els ha obligat i, a més, estava al programa electoral. Hi era, sí, però d’una manera poc clara. Si no han complert cap de les altres promeses electorals, per què aquesta havia de ser l’excepció? On és la moral del PP davant les conseqüències de la llei? Les dones amb poder econòmic se n’aniran al país més propici, pagaran i punt; la resta ho faran clandestinament amb gran risc de la seua vida. La classe mèdica queda desacreditada i sense seguretat. En els pocs casos que es permet avortar, els requisits del doble informe mèdic farà allargar de manera involuntària el procés. El patiment innecessari que hauran de suportar les dones en el cas dels embarassos involuntaris és més que evident. Com es poden compaginar les reduccions dràstiques de les ajudes als discapacitats greus que ha fet i farà el PP amb l’augment d’aquest que produiria l’aplicació de la llei?

Al marge d’escassíssimes excepcions per problemes reals de consciència, és tot un nyap que anorrea un dret de les dones i en situa 30 anys enrere.

José Miguel Gràcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s